Knäckig toscakaka
Snöflingorna droppar ner utanför fönstret och idag är det söndag. Helgen har gått alldeles för fort. Nu väntar en 6 dagar lång jobbvecka. Phuw! Men först lite söndagsfika, va? Här kommer ett recept på en utsökt mjuk kaka. Den är sååå god.

Kakan
100 gram smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
Glasyr
150 gram mandelspån
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandning, mjölk och smör i äggsmeten. Smöra en form på 24 cm och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter i 175 grader. Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Rör hela tiden tills det börjar koka, låt sjuda någon minut, rör även här. Det är annars lätt att det fastnar i botten. Tag ut kakan ifrån ugnen efter ca 20 minuter och bred över glasyren. Grädda ytterligare 20 minuter men nu i mitten av ugnen. Låt kakan svalna.
Tips! Hjälp till med en kniv att släppa kanterna på kakan ifrån formen eftersom det har blivit knäckigt. Annars kan kakan gå sönder när man öppnar springformen.
