Daim pannacotta
I helgen provade jag och P att göra daim pannacotta. Hjälp vad gott det blev! Och det här receptet är verkligen busenkelt. Kanske något inför nyår? Ett sött härligt avslut. Den här pannacottan är oslagbar. Funkar i alla lägen och är såååå god. En ny favorit. Helt klart.

2 gelatinblad
250 gram mjölkchoklad
1 dubbeldaim
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Hacka chokladen och daimen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och häll det i bunken över chokladen. Tillsätt gelatinbladen och vaniljsocker. Mixa sedan med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Topping
1 dubbeldaim
2 dl vispgrädde
kakao
Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med grädde och daimkross och avsluta med att pudra lite kakao över.