Kladdkakstårta med daim och apelsingrädde

Igår var jag hos min storebror och hans fina familj på eftermiddagen/kvällen. Så himla mysigt - som vanligt. Mina syskonbarn Wilma och Valter är det bästa jag vet och igår skulle vi försöka få till lite fina kort på dom två tillsammans. Har inte använt min systemare på år och dar och guh vad jag har saknat det! Det är ju sååå kul! Nu vill jag ha ett nytt objektiv! Ska dyka ner i djungeln och köpa mig ett riktigt bra tror jag.
 
Jag vill som alltid ha med mig något att bjuda på och igår rörde jag ihop en kladdkaka med apelsingrädde och daim. Barnvänligt och kladdkaka kan aldrig gå fel. Grädden kan man såklart smaksätta hur man vill eller inte alls men jag provade med apelsin igår då jag tycker att choklad och apelsin är en finfin kombo. Mitt kladdkaksrecept har jag haft i sååå många år men det är fortfarande det jag gillar allra mest. Den blir så härligt kladdig! Alldeles sådär perfekt. Detta blir en rätt mastig tårta och man behöver inte alls ha så mycket grädde som jag haft. Det är ju en smaksak. Men igår kände jag för att göra det rejält. Mums! Som sagt - världens godaste kladdkaka med mjuk apelsingrädde och godiset som alltid går hem - daim. Smaklig spis!
 

2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
3 dl strösocker
1 dl smält smör
1 kryddmått salt
 
4 dl vispgrädde
2 dubbeldaim
Rivet apelsinskal och lite apelsinsaft - efter egen smak och tycke
Lite florsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen i 10 - 15 minuter. Sen är världens godaste kladdkaka klaaaar.
 
Låt kladdkakan svalna. Ställ gärna in den i kylen ett tag. Vispa grädden. Jag hade i lite florsocker för att få lite mer sötma. Det gör man som man vill. Sen rev jag skalet från en apelsin och hade i liiite apelsinsaft. Man kan smaksätta med vad som helst eller inget alls. Grovhacka daimen. Klicka och bred ut den fluffiga grädden ganska ojämnt över kladdkakan och fördela sedan den hackade daimen över. Klar att serveras!