Pollysnitt

Kommer ni ihåg när jag gjorde dumlesnittar? Dom försvann på ett naffs och sen dess har jag gjort dom fleeera flera gånger. T ex när lilla Valter döptes och på Wilmas kalas. Där försvann dom också på ett naffs. Roligt! Men jag måste hålla med. Dom är riktigt goda. Idag har jag bakat en omgång till - fast med polly. Det blev absolut lika bra och lika gott. Degen är ju redan to die for. Det är kul att kunna variera vad man stoppar i för godis. Här kommer receptet igen.
 
 
Det här behöver du
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
ca 20-25 stycken pollys (ungefär en halv påse blir det)
 
Gör så här
Ställ ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta sen i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade pollyn. Dela degen i två delar och rulla ut till längder på plåten. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-11 minuter - tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler. Vill man ha tunnare/hårdare kakor gör man tre längder. Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken. Om kanterna flyter ut väldigt brukar jag skära med vass kniv runt längden när den är varm.
 
Mums!