Citronkladdkaka

Det är så underbart väder ute! Solen verkligen strålar och det går inte att undgå att bli full med energi och glädje. Nu är det fan vår på riktigt. Det känns ju verkligen så. Det receptet som kommer här idag förknippar jag med vår, sol och säsong big time. Det är så härligt att baka med säsongens frukter och bär. Häromdagen köpte jag med mig en stor bunt med ekologiska citroner. Dom är så fina nu! Och vad kan inte vara bättre än att göra en citronkladdkaka då? Den här kladdkakan är så himla god. Den blir jättefräsch av citronen och alldeles härligt kladdig. En riktig höjdare just nu på året. Citron är en av mina absoluta favoritsmaker i just sötsaker. Den här kladdkakan är så brutalt god. Man kan inte sluta äta den. Man vill bara äta den direkt ur formen. Den här kladdisen har skakat om min värld.
 
 
Citronkladdkaka
 
1 citron
2 ägg
2,5 dl strösocker
150 gram smör, smält
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
 
Florsocker
Kanske lite vispgrädde
 
Vispa ihop ägg och strösocker. Tillsätt rivet skal och saft ifrån citronen. Rör ner vaniljsockret och det smälta smöret. Vänd i vetemjöl. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord form. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 35 minuter. Servera kladdkakan kall med florsocker och kanske med en klick lättvispad grädde.