Krämig cheesecake-pannacotta med nutellabotten och passionsfrukttopping
Jag får be om ursäkt för alla gryniga och suddiga iphone bilder jag lägger upp. Min systemkamera ligger förtillfället och samlar damm och alla ögonblick fångas istället av min mobil. Jag hoppas jag får tillbaka lusten att använda min riktiga kamera igen. Kanske borde man införskaffa sig någon mindre och smidigare modell?
Bilderna i detta inlägget gör verkligen inte den här efterrätten rättvisa. Jag var så trött på pannacotta en period men den här krämiga varianten har fått mitt hjärta och min munhåla att bara ... mmmmm ... smälta. Den känns lyxig. Den är fin. Och otroligt enkel att göra. Jag tycker det är så fint att bygga efterrätter i lager.
Den här pannacottan smakar cheesecake pga philadelphiaosten. Sjukt gott! Nutellabotten ger en mjuk, nötig sötma. Man kan såklart toppa den med vilka bär som helst. Om du väljer passionsfrukt - tänk på att välja dom som är lite mer mogna eftersom dom är sötare. Välj dom passionsfrukterna som ser fulast och skrynkligast ut, haha. Då är dom perfekt mogna.
En efterrätt som kan förberedas dagen innan om man vill.
Och som givetvis kan varieras med smaker och topping.

Cheesecake-pannacotta
2-6 personer
1,5 gelatinblad
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
200 gram philadelphiaost
Nutellabotten
Valfri mängd nutella.
Garnering
Någon frukt eller bär efter eget smak och tycke.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg fröna i en kastrull tillsammans med vispgrädden och strösockret. Man kan lägga i stången också som sedan ska tas upp. Använder du vaniljpulver har du bara i 1 tsk rent pulver tillsammans med vispgrädden och strösockret. Koka upp under omrörning. Ta bort stången om du har den i. Tillsätt det utkramade gelatinbladen och rör noga. Tillsätt philadelphiaosten och rör slät. Häll upp i dessertglas och ställ kallt tills dom stelnat.
