Limesnurror

God morgon folkz! Idag tänkte jag bjuda er på ett smaskigt, fräscht och jätteenkelt recept. Dom här små snurrorna är elegantare än vetebröd och lättare än wienerbröd. Fyll färdig smördeg med en lätt och frisk kvarg som jag smaksatt med lime. Snurrorna försvann på ett naffs här hemma ...
 
Godast när dom är precis nygräddade eftersom smördegen är sådär härligt frasig då.
 
 
Det blir 32 stycken
 
Ingredienser
1 st smördeg (finns att köpa i kyldisken i alla mataffärer)
250 gram (en burk) kesella vanilj
Rivet skal av 1 lime
1 ägg
Florsocker
 
Gör så här
Rulla ut smördegen och dela den på mitten så att det blir två ark. Blanda kesella och limeskal. Bred smeten över båda smördegsplattorna. Rulla ihop från långsidan till 2 degrullar. Låt dem ligga i frysen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Skär varje degrulle med vass kniv i 16 bitar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 12 – 15 min. Låt dem svalna. Sikta över florsocker.
 
Smaklig spis!