Jordgubbsmousse med chokladhack
Regnet öser ner idag också så jag har passat på att stå i köket och pysslat. Det första jag gjorde var en jordgubbsmousse i små formar. En enkel och god efterrätt som också går utmärkt att använda som fyllning i jordgubbstårta. Jag toppade mina med riven mörk choklad med smak av flingsalt. Tycker den mörka chokladen passar perfekt till den lite syrliga moussen. Tar bara några minuter att tillaga men behöver några timmar i kylen före servering. Somrig och uppfriskande efterrätt - perfekt nu i sommar. Receptet hittade jag i min favorittidning Elle Mat & Vin och mängden var för 6 personer. Jag halverade receptet och fick ändå till 6 formar. Ni gör som ni vill ...

6 små portionsformar
500 gram färska jordgubbar (rensade)
1 dl kesella
1,5 dl vispad grädde
1 msk vaniljsocker
1,5 msk florsocker
1 gelatinblad
Lägg jordgubbarna i en bunke. Mixa bären med hjälp av en handmixer. Vill du ha lite bitar av jordgubbarna i moussen mixar du lite lätt, annars mixar du allt till en slät sås. Blanda ner kesella, vispad grädde och smaka av med sockret. Jag hade i mängden ovan som jag skrivit i receptet. Du smakar såklart av hur söt du vill att din ska vara. Smält gelatinbladet enligt anvisningar på paketet och blanda hastigt och väl ner i moussen. Vill du ha en ännu tjockare konsistens på moussen dubblar du bara gelatinmängden. Om du t ex vill ha moussen i en tårta. Låt stå kallt cirka 2 timmar före servering. Toppa med vad du tycker är gott.

