Spaghetti med räkor, chili och vitlök

Ingredienser | 4 portioner
400 gram spaghetti
1 kg oskalade räkor
1 dl god olivolja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 färsk skivad röd chili
200 gram miniplommontomater
1/2 tsk salt
svartpeppar
1/2 citron, rivet skal och pressad juice
70 gram rucolasallad
parmesan till servering
1. Koka pastan i saltat vatten två minuter kortare än anvisningen på förpackningen.
2. Under tiden pastan kokar - hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och chili tills vitlöken är mjuk men inte tar färg. Tillsätt tomater och låt steka i några minuter tills tomaterna är skrynkliga.
3. Tillsätt salt och peppar. Tillsätt pressad citron och rivet citronskal (endast det gula) och ta bort från värmen.
4. När pastan kokat klart, slå av pastavattnet och lägg spaghettin i stekpannan. Blanda väl. Tillsätt räkor, rucola och eventuellt mer rivet citronskal, salt och peppar. Rör om väl och servera genast med riven/hyvlad parmesan.
1. Koka pastan i saltat vatten två minuter kortare än anvisningen på förpackningen.
2. Under tiden pastan kokar - hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och chili tills vitlöken är mjuk men inte tar färg. Tillsätt tomater och låt steka i några minuter tills tomaterna är skrynkliga.
3. Tillsätt salt och peppar. Tillsätt pressad citron och rivet citronskal (endast det gula) och ta bort från värmen.
4. När pastan kokat klart, slå av pastavattnet och lägg spaghettin i stekpannan. Blanda väl. Tillsätt räkor, rucola och eventuellt mer rivet citronskal, salt och peppar. Rör om väl och servera genast med riven/hyvlad parmesan.