Värmande soppa med räkgömma
Brrrrr. Det är kallt idag. En perfekt dag för soppa. Jag gjorde en het och krämig räksoppa till lunch. Den blev faktiskt god. P gillade den också. Roligt. Receptet är gjort som en huvudrätt för 2 personer. Passar utmärkt till förrätt också och då kan man räkna att receptet räcker till 4 personer. Soppan har en riktigt härlig färg och är lite het, krämig och har goda smaker. Jag hittade jättestora räkor på Hemköp som jag använde till min räkgömma. Supergoda!
På min räkgömma, innan jag slog i soppan, smulade jag över lite getost - som du ser på bilden.
Det är inget som man behöver göra. Jag skulle bara testa lite :)

Ingredienser | 2 personer
500 gram stora oskalade räkor
2 schalottenlökar
1 msk olja
1 msk smör
1 msk tomatpure
2 msk hummerfond
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
2 dl mjölk
1 kryddmått cayennepeppar
1 msk majsstärkelse (maizena)
lite chiliflakes
salt och peppar
dillkvist till garnering
Gör så här
1. Skala och finhacka löken.
2. Fräs löken tillsammans med olja och smör i en kastrull tills den blir mjuk. Lägg i tomatpuré och låt den fräsa ytterligare någon minut med löken.
3. Häll i hummerfond, cayennepeppar, grädde, chiliflakes och vin. Låt småputtra 15 minuter utan lock.
4. Rör ner majsstärkelse i mjölken som blandas i soppan och sjud i 2 minuter. Tillsätt salt och peppar.
5. Fördela de skalade räkorna i botten på tallrikarna. Häll soppan över räkorna och garnera med dill och servera genast.
1. Skala och finhacka löken.
2. Fräs löken tillsammans med olja och smör i en kastrull tills den blir mjuk. Lägg i tomatpuré och låt den fräsa ytterligare någon minut med löken.
3. Häll i hummerfond, cayennepeppar, grädde, chiliflakes och vin. Låt småputtra 15 minuter utan lock.
4. Rör ner majsstärkelse i mjölken som blandas i soppan och sjud i 2 minuter. Tillsätt salt och peppar.
5. Fördela de skalade räkorna i botten på tallrikarna. Häll soppan över räkorna och garnera med dill och servera genast.

