Vit choklad och citronkräm med sommarbär

Hej och glad sommar alla fina. Frossar ni i glassnyheter och springer runt barfota i det kalla gräset? Jag hoppas ni njuter till fullo iallafall. Nu när det är sommar tycker jag att ni ska baka hej vilt. Alla underbara sommarkvällar som luktar grill och nyklippt gräs. Alla sånna kvällar behöver något sött. Här kommer ett tips för en sån kväll. Jag bara äääälskar citron när det är varmt. Det här är sommar i en kopp!
 
 
Ingredienser
100 gram vit choklad
2 dl vispgrädde
0,5 dl färskpressad citronsaft
0,5 dl strösocker
4 st äggulor
 
Till garnering
1,5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
blandade färska bär
 
Gör så här
1. Finhacka chokladen.
2. Koka upp vispgrädden med citronsaft och socker.
3. Vispa i chokladen och rör smeten slät.
4. Vispa upp äggulorna i en separat skål.
5. Häll den heta chokladkrämen under vispning i en tunn stråle i äggulorna.
6. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt försiktigt krämen tjockna på svag värme under omrörning.
7. Häll upp krämen i portionsformar och låt stelna i kylen minst 3 timmar.
8. Vispa grädden lätt tillsammans med florsockret.
9. Toppa portionsformarna med grädden och färska bär - efter att den stått i kylen 3 timmar.
 
Recept av Jennie Benjaminsson.