Äppelsmulpaj med flingsalt
Hösten har passerat. För längesen. Jag gör alltid den här äppelsmulpajen på hösten. Då äpplena är som godast och då en rykande het paj med glass sitter som allra finast i magen. Men jag kan inte hålla mig längre. Den här godingen måste göras året om. Det här är kanske världens enklaste äppelpaj. Men också den godaste. Den är jättemumsig och går jättesnabbt att bara slänga ihop. Den blir härligt krispig och flingsaltet lyfter den här smulpajen till en högre nivå. Ni bara måste prova.
Smaklig spis!

Äppelsmulpaj med flingsalt
Ingredienser - Äpplen
4 stycken stora goda svenska äpplen
1 tsk kanel
2 tsk strösocker
flingsalt
Ingredienser - Smulor
125 gram smör
1,5 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk flingsalt
Gör så här
1. Skala äpplena och skär i mindre bitar. Häll äppelbitarna i en bunke och krydda med strösocker, kanel och en liten nypa flingsalt. Blanda om. Lägg det sedan i en smord ugnsfast pajform.
2. Blanda samman alla ingredienser till smulpajen till en smulig massa.
3. Fördela massan över äpplena i pajformen och grädda sedan pajen i ugnen i 200-225 grader tills den fått fin färg.
