Blueberry and white chocolate cheesecake
Jag överdriver inte när jag säger att det här är en av världens smaskigaste cheesecakes. Jag gjorde den senast i helgen tillsammans med P. Dessa bilder i inlägget är dock väldigt gamla. Jag får baka den snart igen och ta nya :) Den här smeten sätter sig fint på kärlekshandtagen men vad gör det när den är så goood? Blåbär och vit choklad är ju to die for! Sen är den så himla enkel också. Man svänger ihop den på ett naffs. Dock behöver den några timmar på sig i kylskåpet.
Det är så roligt när vänner hör av sig och säger: Vart tog det där receptet vägen?! Min fina Bente gjorde det här i dagarna om just denna cheesecake. Så därför måste jag ju lägga upp receptet även här på min nya blogg. Hoppas ni gillar den. En kaloribomb värd att frossa i. Mums! En underbart krämig och fyllig cheesecake som går hur bra som helst att veva ihop i förväg och förvara i kylskåpet tills den behövs. Till receptet behövs en form med löstagbar kant, ca 20-24 cm.

Ingredienser
200 gram digestivekex
100 gram smör
400 gram vit choklad
250 gram färskost
2,5 dl vispgrädde
250 gram mascarponeost
250 gram blåbär
Gör så här
1. Krossa digestivekexen i en mixer eller matberedare så att det blir små fina smulor.
2. Smält smöret i en kastrull. När smöret smält hälls smulorna i. Blanda ordentligt.
3. Häll smulblandningen i din kakform. Jämna ut och platta till.
4. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen medans du förbereder resten av ingredienserna.
5. Smält den vita chokladen över ett vattenbad tills det blir en slät smet.
6. Vispa ihop färskost, vispgrädde och mascarpone i en bunke. Tillsätt sedan chokladen och vispa till en slät smet. Vispa bara så att allt blandas ordentligt. Vispar du för mycket kommer grädden börja tjockna.
7. Vänd ner blåbären.
8. Fördela smeten på kakbotten som du redan förberett. Låt stelna i kylskåp i några timmar (ca 2-3).

<3<3<3 :D