Chokladcupcakes med mjölkchokladfrosting

När jag ska göra chokladmuffins så har jag ett recept jag alltid följer. Det är himmelskt. Jag lovar. Om du provar dom här chokladcupcakesen kommer du inte vilja eller behöva något annat recept. Vanliga och enkla chokladcupcakes med en ljuuuvlig mjölkchokladfrosting! Som dessutom är hur lätt som helst att göra.
 
Dom blir riktigt saftiga och är inte alls sådär "tunga" att äta som cupcakes lätt blir.
Smakar lika fantastiskt dagen efter.
 
 
Chokladcupcakes
12 st

75 gram smör
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hett vatten
1 1/2 dl mjölk
1 ägg, lätt uppvispat
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl strösocker

Värm ugnen till 175 grader. Sätt 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret och häll det i en bunke. Tillsätt vaniljpulver, vatten, mjölk och det uppvispade ägget. Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker i en stor skål. Häll i alla flytande ingredienser i skålen med de torra och vispa till en slät smet. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än 2/3 fulla. Grädda 17-20 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.

Mjölkchokladfrosting

300 gram cream cheese, rumstempererad
300 gram mjölkchoklad

Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa cream cheese krämigt. Tillsätt chokladen och vispa till en slät kräm. Bred på frostingen på avsvalnade cupcakes.

Om din frosting skulle bli för rinnig så är den alldeles för varm. Ställ in den i kylskåpet tills den tjocknat.