Chokladcupcakes med mjölkchokladfrosting

75 gram smör
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hett vatten
1 1/2 dl mjölk
1 ägg, lätt uppvispat
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl strösocker
Värm ugnen till 175 grader. Sätt 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret och häll det i en bunke. Tillsätt vaniljpulver, vatten, mjölk och det uppvispade ägget. Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker i en stor skål. Häll i alla flytande ingredienser i skålen med de torra och vispa till en slät smet. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än 2/3 fulla. Grädda 17-20 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.
Mjölkchokladfrosting
300 gram cream cheese, rumstempererad
300 gram mjölkchoklad
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa cream cheese krämigt. Tillsätt chokladen och vispa till en slät kräm. Bred på frostingen på avsvalnade cupcakes.
Om din frosting skulle bli för rinnig så är den alldeles för varm. Ställ in den i kylskåpet tills den tjocknat.

