Easter cupcakes
Snart är det påsk och då ännu ett tillfälle att baka massa smaskigheter. Jag har en liten favorit som jag brukar göra till påsk och det är dessa påsk-cupcakes. Dom är så himla goda och också väldigt roliga. Dom är sådär härligt nötiga och saftiga. Det lilla fågelboet på toppen gör jag genom att pressa mandelmassa igenom en ren vitlökspress och så bara formar jag det till ett litet bo. Självklart går dom här hem även under andra tider på året - varför inte fylla det lilla fågelboet med bär eller smågodis?

Easter cupcakes
12 cupcakes
2 ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
100 gram hasselnötter
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
Nutellafrosting
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 gram philadelphiaost
Fågelbo
400 gram mandelmassa
36 små chokladägg (anton berg eller annat smågodis)
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Mixa nötterna till ett fint pulver i hushållsmixer med kniv eller mal dem i kvarn.
Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
Rör i mjölken.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka. Den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
Topping
Rör nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
Bred frostingen över kakorna.
Pressa mandelmassa genom en vitlökspress.
Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.
Bred frostingen över kakorna.
Pressa mandelmassa genom en vitlökspress.
Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.