Paprikasoppa med vitlöksbröd
Hej tisdag! Hjälp vad snabbt tiden går. Jag hinner knappt med. När jag inte bor på jobbet så försöker jag fylla mina lediga dagar med allt som jag tycker är kul. Vilket är ungefär en dag i veckan som jag är ledig. Phuw!
Nu är det vår i luften. Jag blir så glad av solen och den ger mig extra energi. Underbart! Soppa är ju något vi ofta förknippar med höst och vinter. En het varm soppa en kall vinterdag. Det är inte mycket som slår det. Jag älskar dock soppa året om! Värmen har ju inte slagit på för full fart än. Vissa dagar är fortfarande lite kalla och burriga. Därför tänkte jag bjuda på den här goda, lite heta paprikasoppan som är gjord på ajvar. En soppa som passar lika bra som förrätt som till middag. Om du skippar baconet blir ju detta en helt vegetarisk måltid. Ett litet tips.

Paprikasoppa med vitlöksbröd
4 portioner
1 gul lök
smör att steka löken i
5 dl vatten
1,5 dl ajvar relish (mild eller stark efter eget tycke)
1 grönsaksbuljongtärning
2 förpackningar/burkar med fyllig krossad tomat
1 nypa strösocker
salt och peppar
stekt klippt bacon
fetaost
vitlöksbaguett
Finhacka löken och värm upp en kastrull med smör. Häll i löken och fräs tills den blir glansig - ej brun. Medans löken fräser pressas vitlöken i. Häll i vatten, krossad tomat och ajvar. Blanda. Smula ner buljongtärningen. Låt sjuda upp i några minuter. Mixa soppan i kastrullen till önskad konsistens. Ha i sockret under omrörning och smaka av med salt och peppar. Stek under tiden baconet och släng in baguetterna i ugnen. Hacka fetaosten i kuber. Servera soppan genast med bacon, fetaost och vitlöksbaguett. Att toppa soppan med basilika passar alldeles utmärkt.
