Ungsbakad lax i hummersås

Tjingeling i solen! Det är så himla härligt att vara här i Malung under min lediga vecka. Jag trivs så otroligt bra med Pontus. Tänk att livet kan ta en sån vändning. Träffa på en rejäl dalmas som är den snällaste och finaste som gått i ett par skor. Nu när jag är ledig i veckan så lagar jag lunch till Pontus varje dag. Det är så mysigt när han kommer hem och vi får äta tillsammans. Igår gjorde jag en favorit med lax. Den blir så jäkla god!
 
 
Ingredienser | 4 portioner
4 bitar lax
3 msk hummerfond
1 dl vatten
1 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk dijonsenap
en halv/hel burk med kräftstjärtar
rom
dill
salt och peppar
 
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg laxen i en ugnsfast form och salta och peppra. Koka ihop vatten, hummerfond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.
3. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.
4. Strö dill och kräftstjärtar över laxen. Klicka på lite rom på varje laxbit.
5. Servera med t ex en krämig potatisgratäng.