Morotskaka med pecannötter

Okej. Här kommer det. Receptet på morotskakan som många av er gillar. Några raringar på instagram har frågat vad det här receptet tog vägen och jag vet att flera av mina vänner och bekanta ofta brukar baka just denna morotskaka. Kul! Jag har faktiskt aldrig varit speciellt förtjust i morotskaka men det är mååånga andra som älskar det. Den här tycker jag faktiskt om. Den är saftig och glasyren är sådär härligt krämig. Tummen upp för krämighet! Jag kommer inte ihåg vart jag fått receptet ifrån. Jag tror jag utgick ifrån ett grundrecept och sen ändrade lite själv. Här kommer den iallafall. Så nu är det bara att sätta igång och baka. Ha en härlig onsdag hörrni!
 
 
Ingredienser | ca 12 bitar
 
Kakan
1 dl pecannötter
1 msk smör
1 dl kokosflingor
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
5 dl rivna morötter
1 dl solrosolja/rapsolja
 
Glasyr
1 tsk vaniljpulver
200 g naturell färskost
100 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
 
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och strö kokos i en rund form, ca 24 cm, med löstagbar kant. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser- Blanda sedan i de rivna morötterna i den torra blandningen. Grovhacka nötterna. Rör sedan i oljan pecannötterna. Blanda allt väl. Häll smeten i den smorda formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Krämen: Blanda vaniljpulver, färskost, smör och florsocker. Bred över krämen när kakan har svalnat.